Rezerwuj online

Aktualności

Poznaj szczegóły
Zdjęcie w tle
22 lut 2016

Kulinarne sekrety. Sprytnie i smacznie

Kulinarne eksperymenty czasami kończą się spektakularną klęską. Nawet doświadczeni kucharze w hotelach odnoszą na tym polu porażki. Gotując w domu również potyka nam się noga, szczególnie, gdy chcemy komuś zaimponować, pochwalić się swoim kulinarnym zmysłem, zabłysnąć. Kiedy wydaje się, że sprawa jest beznadziejna i jedynym ratunkiem wydaje się zamówienie pizzy, wkraczają sprawdzone sposoby, które znały już nasze babcie.

Dźwiękowe potrawy – rośliny strączkowe ujarzmimy dodając do gotowania pół łyżeczki kminku lub kopru.

Aby w mąkach i kaszach nie pomieszkiwali przyjaciele – włóż do opakowania liść laurowy.

Cebulę szybciej udusimy na patelni, jeżeli posypiemy ją solą.

Słona zupa zostanie uratowana ziemniakiem – wrzuć obranego i surowego do garnka.

Czarny pieprz w wysokiej temperaturze robi się gorzki. Do pieczenia, np. ryb, używaj białego, który jest delikatniejszy i zachowuje swoje właściwości nawet podczas długiego pieczenia.

Cynamon nie tylko dobrze smakuje, ale również ma działanie bakteriobójcze.

Liść chrzanu dobrze dodać do grillowanej ryby. Chrzan przyspiesza trawienie oraz ma działanie bakteriobójcze oraz grzybobójcze.

Skórkę z cytryny dodajmy do rosołu, aby wyostrzyć smak potrawy. A skropione sokiem z cytryny pieczarki zachowają świeży kolor nawet podczas gotowania, duszenia i pieczenia.

Wytrawni szefowie kuchni w najlepszych restauracjach i hotelach wiedzą, jak dotrzeć do serc i żołądków gości. W domowych warunkach również można wyczarować cuda. Wystarczy tylko poznać kilka sekretów.

Pozdrawiamy, Załoga Kormoran Welness Medical Spa

newsletter

Zapisz się do naszego newslettera!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij